Wie wij zijn

Daniel Keijzer

Mijn naam is Daniel, getrouwd met Riwkah en trotse vader van vier zonen. Ik heb een passie voor het evangelie en het bouwen van relaties met mensen. Ik ben 22 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige en manager in het ziekenhuis. Vanaf augustus 2019 ben ik fulltime spreker en minister. Behalve het leiden van de gemeenschap in Israël, reis ik geregeld naar andere landen om daar onderwijs te geven over Israël, de kerk en de eindtijd. Daarnaast mag ik het goede nieuws brengen aan de volken.

Als ik niet aan het werk ben in Israel en het buitenland, dan vind ik het heerlijk om samen met Riwkah en de kinderen te wandelen in de prachtige Israëlische natuur. Ook in de tuin bezig zijn en het verzorgen van onze dieren zijn grote hobby’s van me.

Riwkah Keijzer

Mijn naam is Riwkah, getrouwd met Daniel en moeder van vier prachtige zonen. Naast mijn passie voor het moederschap heeft God mij ook een passie gegeven voor jonge vrouwen die ongewenst zwanger zijn geraakt en het redden van levens die beëindigd dreigen te worden door abortus. Als pedagoge/psychologe/counselor mag ik in samenwerking met de organisatie Be’ad Chaim, vrouwen helpen die ongepland/ongewenst zwanger zijn geraakt en de keuze tot abortus overwegen. Daarnaast ondersteun ik ook moeders met psychologische problematiek, zoals depressie, angsten en rouwverwerking.

In ons extra appartement kunnen we zwangere vrouwen, die geen onderkomen hebben, tijdelijk opvangen. Ik mag hen voorbereiden op hun komende moederschap en ze begeleiden en helpen om op hun eigen benen te staan, samen met hun kindje.

Ons verhaal

Life4Israël is opgericht door Daniel en Riwkah Keijzer. In 2014, tijdens een familievakantie in Zweden, stelde God hen één vraag: Wil je achter mij aangaan? Willen jullie met Mij de berg beklimmen, ook al weet je nog niet wat er aan het einde ligt?       

Op die vraag hebben wij JA gezegd, zonder exact te weten welke richting het in zou gaan. We zijn in gebed op zoektocht gegaan en werden geleid naar een filmpje waarin Israëli’s de vraag kregen wie zij denken dat Jezus(Yeshua) is. De antwoorden schokten ons, omdat bleek dat men geen idee had wie Hij nu eigenlijk is. God begon ons hart te bewegen. Ons volk heeft Yeshua nodig. Ons volk heeft het nodig om te zien dat je Yeshua kunt volgen, zonder je Joodse identiteit te verliezen. Wij kunnen dit voorleven. We ervoeren een verantwoordelijkheid, als Joodse volgelingen van Yeshua, om een aandeel te hebben in deze taak.

De richting werd duidelijk: God roept ons naar Israël. Maar waar in Israël? Ons hart gaat deels uit naar Jeruzalem. Maar daar wonen al vrij veel Messiaanse Joden en daar zijn al heel veel activiteiten. We zochten een plek in de buurt van Jeruzalem, waar weinig Messiaanse Joden zijn. We kwamen uit in de richting van Modiïn, een groeiende stad tussen Jeruzalem en Tel Aviv in. Uiteindelijk plaatste God ons in Na’ale, in het hart van de bergen van de Shomron(Samaria).