Blog

Na’ale in lockdown

Sinds afgelopen vrijdag zit heel Israël in lockdown, in de hoop de verspreiding van Corona tegen te gaan. Dat betekent dat winkels en scholen dicht zijn en men niet verder dan 1000 meter van huis mag. School gaat door via Zoom en opdrachten via de computer(lees: mama zit de hele dag de kinderen achter de broek aan ;).

Gelukkig is Na’ale een klein dorp en kan je binnen een straal van 1000 meter wel drie speeltuinen vinden. En die speeltuinen staan weer binnen 1000 meter van vriendjes uit het dorp. En zo kan voor de kinderen het leven redelijk gewoon doorgaan. Zo ook vandaag, waar we heerlijk even uitwaaien in de “grote” speeltuin, het grootste park van Na’ale. En daar komen we vandaag de kinderen tegen van een van de andere gelovige gezinnen die hier ook wonen. En dat klikt gelijk. Heerlijk om te zien hoe ze samen in de touwen hangen en plezier hebben. Israël is in lockdown, maar wij genieten hier nog even van het zonnetje.

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.