Blog

Een bijzondere dag

Soms heb je dagen dat je hele leuke en bijzondere dingen mag doen. Zoals helpen de druivenoogst binnenhalen. In de Shomron zijn verschillende wijngaarden waarvan de druiven gebruikt worden om wijn van te maken. Normaal gesproken komen er elk jaar toeristen uit allerlei landen, als vrijwilligers, om te helpen met de oogst. In korte tijd moet er enorm veel werk verzet worden en 400.000 kilo druiven geoogst worden. Door de huidige situatie met COVID-19, kunnen toeristen echter het land niet in, en dat betekent dat er geen mensen zijn om de oogst binnen te halen. Via via kregen we hiervan te horen en besloten we om mee te gaan helpen. Met een groep van 16(volwassenen en kinderen van onze kleine, gelovige gemeenschap) zijn we, om 5 uur ’s ochtends, afgereisd naar Har Bracha, een uur van Na’ale vandaan, om in de ochtenduren, als de zon nog niet te heet is, te helpen met de druivenoogst. Gewapend met tuinscharen, handschoenen en kratten zijn we de rijen met wijnranken langsgegaan om de trossen los te maken van de ranken. Met elkaar hebben we zo’n 7500 kilo druiven geoogst. Wat een bijzondere dag en wat een profetische daad. De velden zijn wit om te oogsten en werkers zijn er maar weinig. Deze dag was dat heel erg letterlijk voor ons. Er zit zoveel Bijbelse symboliek in deze praktische daad. Denk maar eens aan de vergelijking van Yeshua over de ware wijnstok in Johannes 15.

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.